Mooi voorbeeld van een netwerk concept: De Beursvloer

Sorry for the English readers of the blog, this one is in Dutch.

Deze week kreeg ik een email van Joris Nees. Hij had vroeger een open “Proactive Networker” training gevolgd en vroeg me of ik al van De Beursvloer had gehoord.

Dat was niet het geval en aangezien ik altijd interesse heb in verschillende vormen van hoe de kracht van een netwerk wordt ervaren, ben ik direct op de website gaan kijken. Het is een heel leuk concept. Niet meteen supervernieuwend van werkvorm, maar het idee om verenigingen en bedrijven bij elkaar te brengen om zo win-win situaties te creëren is schitterend.

Dit is een stukje tekst dat ik van Joris kreeg wat het hopelijk wat duidelijker maakt:

Een concrete deal met een win-wingevoel, daar gaat het om bij de Beursvloer. Op dinsdag 15 december gaat de tweede editie door in de Lessius hogeschool in Antwerpen, en komen verenigingen en ondernemingen terug samen om de handen laten schudden boven een winwinovereenkomst.

De Beursvloer is een evenement waar verenigingen en bedrijven elkaar twee uur lang ontmoeten en ‘matches’ maken tussen de vraag van de enen en het aanbod van de anderen.
Wat de Beursvloer origineel maakt, is het wederzijdse karaktervan de matches. Aan de verenigingen wordt gevraagd om een tegenprestatie te leveren voor de diensten aangeboden door de bedrijven.
Alle partners ondersteunen de beurs ook omdat ze in duurzaam ondernemen geloven, ondernemerschap dat oog heeft voor omgeving, mens en milieu. Een Beursvloer is goed voor de lokale samenleving door partijen uit verschillende sectoren bij elkaar te brengen.
Met concrete matches. Met als resultaat: winst voor de samenleving.

Aangezien ik helemaal voor dit initiatief gewonnen ben omdat het toont wat de kracht van een netwerk is en omdat het niet gaat om sponsoring (wat vaak eenzijdig is), maar echte win-wins (lees de cases maar eens op de website), raad ik iedereen aan om op 15 december naar de Beursvloer te gaan.

Have a great networking day!

Jan

Advertisements

2 Responses to Mooi voorbeeld van een netwerk concept: De Beursvloer

 1. Esther Eisen says:

  Dit concept bestaat ook in Nederland:
  http://www.beursvloerzwolle.nl/index.asp?strPageType=styleit&intStyleitID=10639

  Voor een impressie van Zwolle 2008: http://www.youtube.com/watch?v=lN6NNBlemDw

  Meer informatie over het concept: http://www.beursvloerzwolle.nl/

  Wij hebben als hogeschool in het kader van ons lustrum een aantal jaren geleden producten en diensten aangeboden op de beurs. Het leuke is dat je je horizon weer verbreed en dat je daadwerkelijk iets voor anderen kunt betekenen.

 2. Bij JCI (Junior Chamber International) hebben we destijds dergelijke projecten gelanceerd onder de benaming Speedbusinessdating. Dergelijke formules kunnen zeker succesvol zijn doch op het eerste zicht oppervlakkig. Zoals altijd moet je aan je netwerk werken. Als je dus een match hebt maak er dan ook werk van. Netwerken is werken en het mag ook plezant zijn. Als advocaat zal ik met heel veel mensen een match hebben. Maar het ik weet dat het belangrijk is de match op te volgen, na te gaan waar je iemand echt mee kan ‘helpen’ en dit ook duidelijk te maken.
  Alleszins: Een goed initiatief! Succes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: